60-tals musik

the beatles

Än idag så rockar 60-tals musiken genom högtalare världen över. Många av tiden stora namn är än idag världskända och hörs ofta i olika sammanhang.

Elvis Presley

The king of rock ‘n’ roll tar än idag och spelas både på radio men kanske främst i raggarbilar runt om i Sverige. Elvis håller än idag rekordet för flest låtar på amerikanska Billboardlistan. Totalt har 104 stycken låtar lyckats hamna i Topp 40 och hela 151 stycken har hamnat i Topp 100.

Frankie Vallie

Sångaren Frankie Vallie var även han en gigant under 60-talet. Främst för att han var en del av gruppen The Four Seasons som nådde stora framgångar. Låtar som Sherry, Big Girls Don’t Cry och ”Oh What A Night” ligger kvar i mångas minnen. Deras musik har åter igen blivit mycket populär tack vare att en musikal gjorts om dem. Musikalen heter Jersey Boys och följer deras grupp från då den skapades fram till att den efter en mycket lyckad karriär splittrades.

The Beatles

Än så länge har vi endast pratat om de Amerikanska banden men sanningen är faktiskt att det överlägset största bandet någonsin fanns på denna sidan Atlanten. The Beatles anses idag vara extremt formgivande för vad som anses vara modern popmusik och fanatismen från deras fans var ibland så stor att polisen behövde använda vattenkanoner för att kontrollera folkmassorna.