Låt musik flöda på båten i sommar

Är du lite småtrött efter långa nattvakter med lite sömn kan det vara välkommet med lite uppiggande musik i hytten. Eller varför inte några stillsamma låtar för att lugna nerverna efter den dramatiska tilläggningen i naturhamnen.

Musik på båten

Musik på båten kan dessutom höja din upplevelse under båtsemestern, vare sig du långseglar eller skärgårdshoppar. Traditionella sjömanssånger eller skärgårdsvisor hör naturligtvis till båtlivet, men även reggae och napolitanska sånger kan höja stämningen ombord. Det råder absolut ingen brist på låtar som passar båtlivet.

Högtalare

För att musiken ska komma till sin rätta så hjälper det om du har bra högtalare. Med dagens utbud går det faktiskt att få lika bra ljud i båten som hemma i vardagsrummet eller i bilen. Läs mer här för att få reda på vilka möjligheter som det finns att skapa en bra ljudkvalitet i båten.

Rätt volym

Kom dock ihåg att spela musik på en lagom hög volym som inte stör dina båtgrannar. Om inte av hänsyn till andra, men också för att undvika problem. Polisen kan faktisk bötfälla dig om du spelar hög och störande musik. Enligt lagen får du nämligen inte störa omgivningen i onödan. Men en medryckande eller stilla låt på rätt volym kan också bidra till ny bekantskaper.