Musiktema på festen

Vi har redan skrivit om tidernas bästa festmusik här på sidan, nu tänkte vi tipsa om lite olika festliga aktiviteter som du kan göra för att göra festen lite extra festlig. 

Musiktema på kläderna

Det första tipset är också det som förmodligen är det mest stämningshöjande i sällskapet. Kör ett musiktema med maskeraddräkter, eller åtminstone något som kan liknas med maskeraddräkter. Det är något speciellt med att klä ut sig och försöka få de andra att notera vem det är man faktiskt försöker efterlikna. Vill man inte plocka ihop sin egen klädnad från det man har hemma så finns det färdiga att införskaffa på nätet. På Partykungen.se så finns en hel kategori med maskeraddräkter som just är med musiktema. Säg en musikgenre och du hittar nästan garanterat en dräkt som passar! Vad sägs som Posh spice, Slash eller varför inte en Lady Gaga-dräkt?

Musikquiz

Musikquiz är en annan mycket uppskattad festaktivitet. Beroende på hur sällskapet ser ut i form av ålder och intressen så kan man välja inriktning på quizet. Är det en samling av människor som växte upp på 80-talet så kan det förstås vara skoj med ett 80-talsquiz. Är man inte själv en fena på att fixa ihop frågor och svar till en frågesport så finns även det att tillgå på nätet. På musiktavling.nu går det att köpa färdiga quiz i oändligt antal genrer och kategorier och man beskriver det som så att deras frågor är så blandade att det finns en musikfråga för alla.

Här kan ni se ett exempel på hur en introtävling kan vara utformad.

Introtävling

Något som är relativt nära besläktat med musikquiz är introtävlingar, ibland händer det till och med att introtävlingar är en del av musikquizet. Men det går lika bra att köra för sig. Detta skulle vi säga är vår favoritaktivitet för musikfesten. Det finns lite olika varianter, men i huvudsak går det till på följande sätt:

Lekledaren ställer en fråga och spelar sedan upp introt till en låt. Deltagarna för sig, eller lagen ska därefter svara på den ställda frågan. Frågan kan vara exempelvis ”vilken är artisten och vad heter låten?”. Så fort man vet svaret ska man då svara, ibland kan det gå knappt någon sekund innan någon vet svaret – så det gäller att vara snabb. En annan variant av fråga kan vara ”vad heter låten och vilken film är den titelspår för?” – och så vidare. Introtävlingar är en riktig höjdare.