Musikalklassiker

Musikaler är en genre av musiken som står lite för sig själv. Det är ungefär lika delar musik som det är teater och är en speciell upplevelse. Inte sällan har de som blivit de största och populäraste musikalerna kommit från endera stora filmer eller stora artister.

Musikal

Därför ska vi tipsa om två musikaler som har sina ursprung just från en stor film och en stor artist. Vi börjar med den som kommer från musikens värld.

Thriller

Världens genom tiderna  mest sålda album hittills har också fått ge namn åt denna musikal som går att se exempelvis i London. Upphovsmakaren till albumet är förstås ”The king of pop” – Michael Jackson. Musikalen, som visats på Lyrics theatre ända sedan starten 2006 är mer en konsertupplevelse än en klassisk musikalupplevelse. Den berättar om Michael Jacksons liv från hur det började med bröderna i The Jackson five, och går sedan vidare och utforskar hans fantastiska karriär.

Musikalen som är mer av en konsertupplevelse, berättar om Michaels liv från starten med bröderna i Jackson five och tar er igenom hans magnifika solokarriär. I musikalen så får man följa med på denna resa med alla hits, all dans och mycket mer. Vill man se denna musikal så beger man sig med fördel till London eftersom det är där den spelas. Vill du finna mer information om hur du ordnar med resa, boende och biljetter så kan du besöka GO Music Travels hemsida. Kolla under Musikaler London i navigeringen hittar du den aktuella resan där.

Trollkarlen från OZ

Resan till sagolandet OZ är en klassisk film som människor i alla åldrar älskat genom åren. Numera finns även ett antal uppsättningar av filmen som musikaler. En av dessa har varit en som bland annat Tobbe ”Trollkarl” Blom och Markoolio deltagit i. Själva berättelsen handlar om en trollkarls som inte kan trolla, men oroa dig inte, föreställningen innehåller massor av magi.

Handlingen är sådan att Dorothy, som bor på en bondgård I Kansas, USA, med sin faster, farbror och sin älskade hund, råkar ut för en storm som för henne till landet Oz. I Oz hjälper hon lilleputtfolket att krossa en häxa. Men därefter börjar hennes strävan efter att komma hem till sin bondgård i Kansas igen – kan trollkarlen hjälpa henne?