Musik genrer

Musikalscen

Som bekant så finns det en mängd olika musik genrer, har man börjat att lyssna på en typ av musik så kan det bli så att man håller fast vid den resten av livet. Mycket få gånger byter man musiksmak och börjar lyssna på något helt annat. Man kan däremot tycka om flera olika genrer och vara som man säger bred i sin musiksmak.

En genre som många gillar är musikaler, här finns det något som tilltalar många. Du får musik och teater på en och samma gång, du följer en story samtidigt som du får lyssna på härlig musik. Det finns många klassiska musikaler och det kommer nyskrivna musikaler som kommer kanske att bli klassiska så småningom. Det görs modernisering av de gamla musikalerna som gör att du kan se en och samma story flera gånger och upptäcka nya saker i den hela tiden.

Opera ligger inte så långt ifrån musikaler, då det också där berättas en historia blandat med sång. Däremot så är det en väldig skillnad musikaliskt mellan dessa två, operan har funnits betydligt längre än vad musikalen har och kan ibland kännas lite för svår, men vi vill ändå be dig att ge den en chans då en opera eller en operett kan vara något väldigt speciellt och vackert. Bara att göra ett besök på Kungliga Operan i Stockholm är värt allt, denna Svenska nationalscen stod färdigt som bygge 1782 men det hade spelats tidigare, närmare bestämt 1773 i det så kallade Bollhuset. På Kungliga Operan så spelas klassiska operaföreställningar och det dansas balett året om.