Musik och film på bilresan

Ska du ut på vägarna i sommar med familjen på bil- eller husvagnssemester? Då har du kommit till rätt artikel, för här ska vi ge lite tips på hur du kan göra de långa timmarna i bilen lite mer underhållande med film och musik.

Koppla iPhone eller iPad

Familjetur

Det finns ett antal olika sätt som du kan koppla din iPhone eller iPad till att användas i bil utan att behöva medta någon slags högtalare eller hörlurar för att överhuvudtaget höra något när bilen är i rullning. Det allra simplaste är att använda sig av en så kallad AUX-kabel som helt enkelt fungerar så att du ansluter sladden i ett vanligt 3,5 millimeters uttag – alltså hörlursuttag, så kan du spela musiken i bilens högtalarsystem.

Ett annat sätt, som är att betrakta som ett bättre sätt dessutom, är att använda sig av USB-kabel. Skillnaden mellan dessa två är att nu ansluter du kabeln i enhetens laddningsuttag och kommer därför också att samtidigt som du lyssnar på musiken att ladda enheten. Dessutom brukar det vara så finurligt att när det är anslutet via USB så kan man ofta använda bilens manövreringsknappar till att styra exempelvis låtbyte, paus, volym och liknande. För fler tips om detta och vad som fungerar till vilka bilar, besök då Macworld.

Film i padda eller dator

Att se film i dator eller surfplatta är något vi som växte upp innan 00-talet bara kunde drömma om. Men nu är det förstås verklighet. Det är kanske att föredra att ha en surfplatta till detta ändamål eftersom de är lite smidigare, men det går lika bra med en laptop som inte är alltför stor. Ett tips som som tåls att upprepas för att du inte ska glömma det är att medta laddare till datorn och surfplattan, alternativt extra batteri till datorn.

Kör musiklekar

På fester brukar en favorit vara att köra något som kallas för introleken. Den går ut på att någon spelar upp inledningen, eller någon annan del av en låt, och deltagarna ska i sin tur vara snabbast med att gissa vilken låt det är. Det går förstås att göra varianter på detta, så som att ställa frågorna ”vad heter låten, och till vilken film är den titelmelodi för?” – som exempel. Det finns massor av varianter att välja bland.