Vem vinner den största musikfesten – Melodifestivalen?

Äntligen är det Melodifestival! I årets version av den populära tävlingen blir det återigen strid på kniven om vem som ska få åka till Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Den stora nationella tävlingen Melodifestivalen, som arrangeras av SVT hade år 2006 rekordmånga tittare, närmare bestämt dryga 4 miljoner. Hur många tittare blir det i år? Kan vi slå det saftiga rekordet?

MelodifestivalenMelodifestivalens syfte är att ta fram ett svenskt bidrag till den stora europeiska sångtävlingen Eurovision Song Contest, som brukar hållas i maj och i år kommer att arrangeras av värdlandet Danmark. ESC är faktiskt det underhållningsprogram som är störst i världen och har flest antal tittare. I år blir det 59:e gången ESC hålls.

Liksom de flesta år är fältet för den svenska Melodifestivalen 2014 stjärnspäckat, men innehåller även en hel del intressanta nykomlingar. Deltävling 1-3 är avgjorda och den stora svenska finalen närmar sig. Välbekanta artister som Dr Alban & Jessica Folcker samt CajsaStina Åkerström gick inte vidare, medan nyare Ace Wilder och Ellen Benediktsson gick till final direkt.

Andra välbekanta artister som deltagit i de tre avklarade deltävlingarna och gått vidare till ”Andra chansen” som går av stapeln i Linköping är Linus Svenning, JEM, Outrigger, Martin Stenmarck samt State of Drama

Den åttonde mars – internationella kvinnodagen – är det slutligen dags för den stora nationella finalen – själva Melodifestivalen! Färdiga för final är i nuläget följande artister: YOHIO med låten “To the End“, Ace Wilder med ”Busy Doin´Nothing”, Ellen Benediktsson som sjunger ”Songbird”, Panetoz med ”Efter solsken”, Oscar Zia med ”Yes We Can” samt Sanna Nielsen med sin låt ”Undo”. Tittar man på oddsen hos bettingbolagen är Sanna Nielsen just nu favorit med oddsen 1.80, medan Alcazar, Anton Ewald och YOHIO inte är riktigt lika högt rankade.

Men vad vet man – det kan mycket väl stiga en mer eller mindre otippad stjärna på Melodifestivalshimlen! Svenska folket gör inte alltid som experterna tror och vi har en spännande kväll framför oss.